Personaje şi personagii, Satu Mare 2012

Leptopiseț - Leptopiseț

    Predoslovie către cetitori:

    Acest material nu trebuia să apară, măcar din raţionalul motiv că deja ar trebui să aniversăm vreo trei săptămâni de la Apocalipsă.
Aşa, Sfârşitul Lumii se amână sine die, dar micile sale efecte (rău) prevestitoare le puteţi descâlci şi din rânduleţele de mai jos.


Am considerat că nu este cazul să ne zgârcim prea tare acum, după ce luna cadourilor şi-a consumat ultimele efecte de Sfântu Ion, aşa că împărţim şi noi nişte mici trofee pentru marile personagii şi alte ciudăţenii „made in Satu Mare”.

Trofeul „N-am avut dar am pierdut” - Ilyes Iuliu

    Pentru că a pierdut nu doar Primăria Satu Mare, ci şi orice urmă de susţinere din partea colegilor săi din UDMR. Ne amintim de el ca de un mare specialist al maşinii de mers în gol a administraţiei publice locale.
Nimeni nu ştie mai bine decât dânsul să te convingă cu argumente tehnice şi ştiinţifico - fantastice, că nu se poate face absolut nimic. Sătmărenii însă, tot au făcut ceva până la urmă, şi l-au trimis la hodină.
Acuma să nu ia excelenţa sa acest mic articolaş drept o piedică. Nici măcar în calea uitării!

Trofeul „Usturoi la bani mărunţi” - Ioan Nistor
        
        Locvacele ex-consilier judeţean, cel care tuna şi fulgera pe tot felul de teme în şedinţe, fu prins cu usturoiul în sac, cumpărat la preţ de nimic, din confiscări.
Ca şi cel de sus (din susul paginii, ne referim la Ilyes, bineînţeles) şi mustăcilă legumilă a fost pus pe liber pentru că totuşi, până şi colegii săi de partid au fost conştienţi că şi Consiliul Judeţean trebuie să rămân o instituţie respectabilă.
Şi dacă tot a rămas pe dinafară dar se dă mare întreprinzător, ar putea să deschidă un circ. Din start, partea de clovnerie nu l-ar costa niciun ban pentru că ar putea presta cu brio, chiar dumnealui.

Trofeul „Orice naş îşi are nasul (spart)” - George Filip

        Înarmat cu o forţă civică de speriat liderul formaţiunii cu acelaşi nume i-a aplicat bunului său prieten subprefect, un pumn în zona facială, pe motive nu neapărat de incompatibilitate politică, ci mai degrabă pentru frustrarea legată de cine şi cât de des vede „uţa miresei”.
Subiectul este unul de can - can şi a deturnat atenţia alegătorilor de la campania electorală, aceştia şuşotind veseli pe tema încornoratului din cofetărie.
Atunci cum să ne mai mirăm de scorul electoral pe care l-a obţinut Alianţa în care forţa lui Georgică nu a fost folosită decât în competiţiile de box public?
    
Trofeul „Cântă la altă masă” - Vasile Dârle

    Simpaticul lider sindical sătmărean a avut - probabil în timpul unui miting sindical - revelaţia propriului talent muzical, în vreme ce răcnea revendicări sindicale mai mult sau mai puţin îndreptăţite.
Aşa că nici una nici două, omul şi-a împlinit un vis vechi şi bine ascuns: acela de a presta melodii folclorice în calitate de solist consacrat.
I-am ascultat cu emoţie melodiile şi am constatat că insolitul debutant sindical cântă tare şi cu curaj. Din păcate, este foarte departe de o prestaţie artistică autentică dar asta nu trebuie să-l împiedice şi nici să-l descurajeze cumva ca să cânte ca mesean vesel şi bon viveur de profesie, pe la nunţi, botezuri şi chiar înmormântări!

Trofeul „Holdish, not Goldish” - Ioan Holdiş

    Analiza dezertării precipitate a lui Ionică de la cârma pedeleauăi, chiar în cele mai grele momente pentru partid,  
o lăsăm pe seama moraliştilor.
Noi ne rezumăm să căinăm scurta carieră politică a blajinului Holdiş şi să fim foarte de acord cu el atunci când spune că politica este o curvă murdară iar cei care o frecventează se pot umple de boli de-a dreptul ticăloase.
Ca un veritabil rege Lear, după ce PDL a picat de la guvernare în mai 2012, dom deputat a simţit cum tiptil - tiptil, locotenenţii săi de mare nădejde îi dau cu flit şi dispar în ceaţă.
Măcar de-ar învăţa ceilalţi lideri politici (câte) ceva din amara aventură portocalie a lui Holdiş!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Numere recente